На Чернігівщині викрили новий вид шахрайство. Місцева мешканка вирішила звернутися до послуг ворожки, використовуючи популярну соцмережу Instagram. Послуги ворожки коштували 5,5 тис. грн. Але результат виявився несподіваним: ворожка з'ясувала паролі жінки і обікрала її на 50 тис.грн.

Про це повідомляє Dev.ua.

За словами постраждалої, 21 листопада цього року вона знайшла оголошення про ворожіння в соцмережі Instagram. Потім вона написала повідомлення в direct так званій ворожці. Шахрайка попросила жінку відправити їй повідомлення в Viber із зазначенням номера телефону, щоб вже в цьому месенджері продовжити спілкування.

Постраждала розповіла, як аферистка виманила у неї гроші. За її словами, в листуванні вона і "ворожка" домовилися про дві послуги. Жінка повинна була заплатити за обряд 2,5 тис.грн і ще 3 тис. грн за молитву.

Після того, як були обговорені всі деталі, шахрайка попросила клієнтку поповнити їй рахунок на телефоні на 200 грн. Замовниця зробила це. Після цього вона перевела ще 1 тис.грн на банківську карту аферистки. Решту грошей, за словами постраждалої, можна було виплачувати по можливості.

Потім "ворожка" попросила жінку підвищити кредитний ліміт на своїй особистій банківській картці Приватбанку до 50 тис.грн. При зміні ліміту жінка отримувала SMS з кодами підтвердження, які вона передала "ворожці". Також жінка повідомила ворожці пароль карти і пароль для входу в "Приват24".

29 листопада після того, як на картку надійшло 50 тис. грн., почалося списання грошей з картки замовниці. Однак "ворожка" запевнила жінці, що всі гроші їй потім будуть повернуті.

6 грудня жінка отримала нове повідомлення від" ворожки", яка цікавилася, чи не змінювала вона пароль для входу в додаток"Приват24". Жінка відповіла, що вона змінила пароль і знову повідомила його ворожці через час з карткового рахунку жінки було списано ще 2,5 тис.грн. І лише після цього постраждала вирішила звернутися в поліцію і подати відповідну заяву до суду.

Правоохоронці проводять розслідування. Зараз вони чекають дані від Альфа-Банку щодо "ворожки", тому що карта даного банку була вказана "ворожка" для переказу грошей.

У 21-му столітті, коли в світі багато хто використовує високі технології, ворожки також стали частіше використовувати Інтернет і соцмережі, щоб обманювати простих людей. У ЗМІ постійно пишуть про нові схеми шахрайства, але деякі люди продовжують вірити ворожкам і звертаються до них за Послугами.

Однак, якщо ви все-таки вирішили звернутися до ворожок за допомогою, то варто пам'ятати про елементарні правила безпеки. Одне з найголовніших - не передавайте шахраям ваші особисті дані, особливо логіни і паролі від ваших банківських карток. Якщо аферистам потраплять в руки ці дані, то ви можете втратити велику суму грошей і не факт, що ви зможете повернути ці кошти. Краще кілька разів подумати перед тим, як звертатися до ворожок.

Раніше "Hyser" повідомляв, що ПриватБанк попередив українців про новий вид шахрайства: злочинці знімаю гроші з карт під виглядом COVID-виплат.

Наш портал писав, що батюшка розповів від чого може почорніти натільний хрестик.

Нагадаємо, що українців попередили про нову схему шахрайства від імені МОЗ.