Українцям повідомили дуже важливу інформацію, яка стосується снігопадів. Через те, що на території України очікується дуже багато снігу, всім водіям вирішили дати кілька порад, щоб не потрапити в неприємну ситуацію на дорогах.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «РБК-Україна»

Для того, щоб комфортно їздити в снігопад і не переживати за непередбачену ДТП, потрібно враховувати дуже багато факторів. Навіть якщо ви знаєте всі правила ПДР, ви не зможете бути впевнені в тому, що не потрапите в замет на дорозі.

Зовсім скоро на території України будуть сильні снігопади, через це експерти вирішили дати кілька порад для водіїв.

Українським водіям рекомендують в першу чергу перевірити свій автомобіль - поміняти шини на зимові, підкачати їх, перевірити акумулятор.

Колесо
Колесо

Дуже важливо перевірити склоочисників і налити незамерзаючу рідину в бачок склоомивача. Не варто забувати про наявність лопати в багажнику, так як вона може стати в нагоді. Наприклад, перед тим як припаркуватися, потрібно розчистити місце.

Потрібно розуміти, що виїжджати через поворот йди будинку не можна заметами, так як це може погано закінчиться якщо ви випадково наїдете на крижинку, яка може бути під снігом.

Бажано перевірити і змастити всі замки в автомобілі.

Експерти настійно рекомендують дуже плавно натискати на педаль газу або гальма при русі. Рухатися по снігу і льоду потрібно обережно і без різких рухів.

Снігопад. Фото: скріншот YouTubе
Снігопад. Фото: скріншот YouTubе

Дуже важливо дотримуватися дистанції на дорогах і забути про мобільний телефон під час їзди.

Крім цього, необхідно строго дотримуватися знаки обмеження швидкості. Трамвайні колії бажано переїжджати повільно, без різких поворотів керма на великий кут - це може спровокувати занос.

Нагадаємо, що у мережі показали унікальний спортивний Москвич.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли, як роздобути іномарку за вигідними умовами.

Також портал "Hyser" писав, що в Україні знайшли унікальну Таврію.