Резонансним законом №5600 вводиться поняття "мінімальне податкове зобов'язання "(МНО). Починаючи з 1 січня, всі власники сільськогосподарських земельних ділянка, розташованих за межами населених пунктів, повинні будуть платити податки.

За словами керівника держпідприємства "Вінницький науково-дослідний і проектний інститут землеустрою", експерта із земельних питань Ярослава Ярославського всі власники повинні будуть платити близько 1500 гривень з гектара, пишуть "Факт".

"Закон передбачає, що всі власники сільськогосподарських земельних ділянок, розташованих за межами населених пунктів, з 1 січня 2022 року повинні платити не менше мінімальної суми податку — близько 1500 гривень з гектара. Розмір мінімального податкового зобов'язання розраховується за відсотками від нормативної грошової оцінки, які варіюються за роками: у 2022 році — 4%, у 2023 — 5%", - уточнив він.

Земля, фото: скришот
Земля, фото: скришот

Українці володіють паями і не здають їх в оренду, тепер заплатять податки, які перевищують існуючі в 10-20 разів. Разом з тим, деяких мінімальне податкове зобов'язання не торкнеться.

Мінімальне податкове зобов'язання не визначається для земельних ділянок, що знаходяться на 1 січня наступного року на території дачних і садових кооперативів. Також це відноситься до земельних ділянок, якщо орган контролю не вручив фізичній особі податкове повідомлення-рішення у відповідні терміни.

Ті, хто володіють присадибною ділянкою в межах населеного пункту або Міста розміром 50 соток, також будуть платити земельний податок, але його розмір буде фіксованим.

Раніше Hyser писав про те, що українців змусять платити за свої городи.

Також Hyser повідомляв, що українців звільнили від земельного податку.

Нагадаємо, що за земельні паї доведеться платити по півтори тисячі.