Новий рік наближається і українців чекає справжня сніжна зима. У найближчий тиждень на всій території країни випаде сніг, місцями сніговий покрив сягатиме до півметра і навіть більше.

Про це заявив синоптик Ігор Кибальчич, повідомляє meteoprog.ua.

"Висота першого снігового покриву складе від 1 до 10 сантиметрів. Однак у Карпатах та Прикарпатті випаде набагато більше снігу. У цих регіонах випаде від 15 до 30 сантиметрів снігу, у високогірних районах – очікується до півметра і навіть більше» – заявив синоптик.

За його словами, такий значний сніговий покрив у Карпатах може збільшити ризики сходження лавин. Він також додав, що поки ще рано говорити про настання метеорологічної зими.

"Метеорологічна зима настає тоді, коли середньодобова температура залишається негативною протягом декількох днів. Але поки цього не прогнозується, виняток може бути лише в Карпатах", - підкреслив він.

Згідно з прогнозами синоптиків, висота першого снігового покриву буде невеликою – всього від 1 до 10 см, і тільки в Карпатах і на Прикарпатті - від 15 до 30 см, у високогірних районах - до півметра і більше.

Також синоптики більш детально розповіли про температури, очікувані в різних регіонах нашої країни:

У понеділок і вівторок, 13 і 14 грудня, вночі стовпчики термометрів у східних і західних областях опустяться до -7...-2°С (у Карпатах до -10°С), в решті країни очікується 0...+5°С.вдень повітря прогріється до+1...+6 °С, на півдні і в Криму - до+5... + 10 °С. У Карпатах і на Прикарпатті температура буде відрізнятися від інших регіонів. Тут вдень температура повітря не підніматиметься вище -5 ... 0 °С.

У середу і четвер, 15 і 16 грудня, температура повітря по всій країні буде майже однаковою. Вночі прогнозується -5 ... -0 °С, вдень + 1...+6 °С. У Карпатах протягом дня стовпчики термометрів показуватимуть -4 ... +1°с.

З п'ятниці по неділю, з 17 по 19 грудня, на території України прогнозується невелике похолодання через надходження більш холодного повітря з півночі. Найбільше це буде відчуватися днем. Вночі температура повітря становитиме -6...-1°С, вдень -2...+ 3°с.у Карпатах встановиться морозна погода, а середньодобова температура буде близько -3...-8 °С.

Раніше "Hyser" повідомляв, що на Україну насуваються сильні снігопади.

Наш портал писав, що стало відомо, яка погода буде взимку і на новорічні свята.

Крім цього, синоптики розповіли, коли в Україні припиняться снігопади.

Нагадаємо, в Україні очікуються люті морози до -35 градусів.