Стало відомо, що в Міністерстві внутрішніх справ України було анонсовано про нові методи контролю українських водіїв.

Відповідну інформацію розмістили на порталі «Авто»

Є інформація про те, що установка нових камер і завищені штрафи не дали потрібних результатів. На українських дорогах тривають аварії буквально щодня. За перші 10 місяців поточного року аварійність зросла на 14%, так що в МВС готують нові заходи контролю для водіїв.

Варто відзначити, що досить дивно, що аварійні ситуації, навпаки, зросли за останні 10 місяців, хоча вони повинні були зменшиться.

Потрібно відзначити, що серед нових методів контролю будуть камери, які фіксують середню швидкість автомобіля. Дуже цікавим нововведенням буде новий додаток, який дає можливість очевидцям повідомляти про порушення правил дорожнього руху.

Камера видеофиксации нарушений
Камера видеофиксации нарушений

Крім цього, буде впроваджена система штрафних балів і зупинки для профілактики.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів, що МВС має намір змінити середню швидкість на деяких ділянках, так як це допоможе ставити не так багато камер на українських дорогах.

Потрібно повідомити, що система штрафних балів буде працювати дуже цікавим чином. Якщо водій буде порушувати дуже часто, то його повторно відправлять на іспит.

Штрафи для водіїв. Фото: YouTube, скрін
Штрафи для водіїв. Фото: YouTube, скрін

Також є інформація, де говориться про те, що якщо українські водії, які втратили права будуть далі сідати за кермо автомобіля, то їх саджатимуть за грати.

На даний момент ці нововведення тільки на стадії обговорення, якщо вони і будуть прийняті, то це відбудеться через деякий час.

Нагадаємо, що українцям повідомили, за які борги можуть відняти квартиру і виставити на продаж.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли про страшну аварію на Закарпатті.