Користувачі сміються над тим, що придумали жителі Львова з метою захистити ялинки міста перед Новим роком.

Спеціальні залізні каркаси поставили на Дерева для того, щоб захистити їх від вирубки. Справа в тому, що перед святом частішають випадки незаконної вирубки дерев. Вперше інцидент трапився в 2019 році, тоді вандали вирубали 30 дерев з місцевого парку культури. Про це повідомляє Telegram-канал "Україна 24/7".


Відтоді влада Львова прийняла рішення щороку "садити дерева в клітки", щоб уберегти їх від вирубки. Можливо, це єдиний спосіб захистити ялинки.


До слова, вирубка дерев в Україні незаконна і за це можна заплатити серйозні штрафи. У грудні і січні вони ще й виростуть в чотири рази, щоб запобігти варварське знищення хвойних посадок.

Штрафи взагалі становлять від 510-2010 грн для громадян і 2550-5100 грн для посадових осіб. З урахуванням того, що штрафи змінилися, то за кожну незаконно зрубану в лісі ялинку або сосну доведеться заплатити від 544,81 грн (за дерево до 10 см в діаметрі) до 5058,96 грн (за старе дерево з діаметром стовбура 18,1−22 см).

А ось якщо йдеться про знищення дерев в межах населених пунктів, то штрафи будуть ще більше: за молоде деревце (стовбур до 6 см в діаметрі) — 800 грн. Максимальний штраф може доходити до 2200 грн — за дерево зі стовбуром діаметром 22 см.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україні виявили тисячі "токсичних" іграшок.

Також наш портал повідомляв, що українцям розповіли, як правильно вибирати ялинку на свято.

Нагадуємо, що стало відомо, які речі не можна дарувати на Новий Рік.