Українців попередили про нові методи виявлення незадекларованого доходу.

Тепер цим займатиметься спеціальний підрозділ, завдання якого полягатиме в перевірці українських «багатіїв». Створенням нового відділу займатиметься Державна податкова служба, пише «Апостроф».

українців попередили про облави і засідки щодо податків, фото: Главком

На даний момент очікується прийняття відповідного проєкту закону, який ще має розглянути Верховна Рада. Однак створення спецвідділу є необхідністю, викликаною вимогою Міжнародного валютного фонду для продовження співпраці з Україною. Уточнюється, що запуск нового відділу повинен був відбутися ще до грудня 2021 року, але сталася затримка.

Натомість замість цього українська влада виконала іншу важливу вимогу - запустила "податкову амністію". Її запуск відбувся у вересні цього року, завдяки чому українці при бажанні тепер можуть узаконити незадекларовані доходи і майно в податковій службі на вигідних умовах. На це дається рік.

Експерти розповіли, що буде з податками, фото: Мінфін

Можливо, що якраз новий спецпідрозділ з пошуку незадекларованих доходів запрацює після завершення «податкової амністії». Тобто після 1 вересня наступного року. Таким чином, тим українцям, які не встигнуть або не захочуть задекларувати свої статки протягом року, варто очікувати приходу податківців.

Раніше "Hyser" писав про те, що українців змусять платити за свої городи. Експерти вже пояснили в подробицях, що це означає.

Також наш портал повідомляв, що в Україні ФОПи не можуть отримати гроші на звичайні картки, про що їх вже попередили.

Нагадуємо, що в Україні буде із зарплатами, скільки здеруть податків і за що дадуть премії.