У мережі сміються над вигадкою українця, який знайшов альтернативу пластиковому пакету.

Справа в тому, що 10 грудня в Україні стала діяти заборона безкоштовних пластикових пакетів в магазинах. Це означає, що безкоштовні поліетиленові пакети більше не надаватимуться покупцям у торговельних закладах, на що українці відреагували по-різному.


Одні підтримали дану ініціативу, а інші виступили проти, зазначивши, що тепер доведеться ходити в магазини з власною тарою. Однак деякі придумали і інші методи обходу заборони на пакети в супермаркетах.

Так, українець похвалився в соцмережах лайфхаком і показав, який знайшов вихід з положення. Замість пакета він використовував пластикову рукавичку в супермаркеті МЕТРО.


Варто відзначити, що якщо з 10 грудня 2021 року в торгових закладах будуть і далі надаватися пластикові пакети, що зафіксує Держпродслужба, то штраф для порушників становитиме від 1,7 тис грн до 3,4 тис грн, а при повторному порушенні – до 8,5 тис грн.

До слова, закон також дозволяє використовувати біорозкладані або екологічні пакети, виготовлені з картопляного або кукурудзяного крохмалю. При цьому експерти вважають заборону пластикових пакетів в магазинах лише "першим кроком до циркулярної економіки". Адже згідно з планом уряду, з 1 січня 2023 року в Україні залишаться тільки біорозкладані пакети, а інші пластикові пакети будуть заборонені.

Раніше "Hyser" писав про те, що в українських супермаркетах набув чинності новий закон.

Також наш портал повідомляв, що пакетики - "Маєчка" в магазинах більше не будуть безкоштовними.

Нагадуємо, що в Україні зникне одноразовий посуд, про що вже попередили українців.