Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів про те, що в Україні почали тестувати нову систему

Вже деякий час український уряд обговорює введення накопичувальної системи пенсія, описуючи її українцям як єдиний спосіб забезпечити гідні пенсійні виплати в майбутньому і уникнути пенсійного колапсу, пов'язаного з тим, що коштів на пенсії в майбутньому буде просто не вистачати. Тепер цю систему перевірятимуть на практиці. Про це у своєму офіційному Telegram-каналі повідомив глава уряду Денис Шмигаль.

В одній з останніх публікацій прем'єр Шмигаль розповів, що в четвер, 9 грудня, в Кабінеті Міністрів поклали початок експериментальному проекту — програмі з додаткового соціального захисту працівників підприємств великої приватизації. Шмигаль також зазначив, що глава держави, Володимир Зеленський підтримав дану ініціативу.

Шмигаль також розповів, що даний проект є одним з перших кроків до повноцінної реалізації накопичувальної пенсійної системи для всіх жителів України. Він також нагадав, що внески до накопичувальних пенсійних фондів складатимуть не менше чотирьох відсотків від зарплати.

Глава парламенту заявив про те, що інвестори, які будуть купувати такі державні об'єкти, протягом двох років після приватизації буде виплачувати внески в недержавні пенсійні фонди для більш ніж половини працівників підприємства.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли про те, як їх виплати будуть змінюватися наступні три роки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, що робити якщо не вистачає пенсійного стажу.

Також "Hyser" писав, що стало відомо які пенсіонери можуть жити на широку ногу.