Українцям дали покрокову інструкцію по тому, щоб отримати "тисячу Зеленського"

Не так давно українців вирішили мотивувати вакцинувати тисячею гривень. Однак, не всі українці розуміють, що саме їм потрібно зробити щоб отримати належні їм гроші. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі дав інструкцію з отримання коштів.

Так, для початку необхідно оформити спеціальну карту" єПідтримка " у одного з банків-партнерів. Карту можна оформити як офлайн, так і онлайн. Варто розуміти, що на звичайну карту гроші отримати буде не можна.

Після цього потрібно завантажити додаток" Дія " і авторизуватися в ньому. У додатку повинен бути "зелений сертифікат". Після цього в розділі " послуги "потрібно вибрати" єПідтримка", після чого вказати там свою карту і очікувати надходження грошей. На першому етапі виплати будуть доступні тільки з 19 грудня і тільки в державному додатку.

Пілот проекту" єПідтримка " стартує з 13 Грудня. Отриману тисячу можна витратити на послуги підприємств, найсильніше постраждалих під час пандемії, такі як театри, кіно, музеї, спортивні зали, концерти, книги і квитки на внутрішні рейси.

Заявку подавати потрібно з 19 по 29 грудня для отримання коштів на першому етапі. Гроші будуть дієві протягом чотирьох місяців з моменту отримання. Якщо не витратити їх за цей час, то рахунок закриється.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо представникам яких професій обов'язково потрібно буде вакцинуватися.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ляшко звернувся до українців.

Також "Hyser" писав, що стало відомо в яких регіонах України скасували "червону" зону.