На дворі вже грудень і багато українців вже готуються до майбутніх свят, чекаючи снігову зима. Однак груднева погода підносить "сюрпризи" українцям. Періодично частину країни накрили снігопади, а в іншій частині випадають рясні опади.

Про це повідомляє "Апостроф"з посиланням на дані радара ventusky.com.

Тим, у кого заплановані будь-які справи або зустрічі на майбутніх вихідних, слід ознайомитися з прогнозом погоди на ці дні.

За прогнозами синоптиків, цієї суботи, вранці, 11 грудня, на півдні, в центрі і на північному заході нашої країни пройдуть дощі.

Суботнім вечором на півночі, північному сході та в центральних районах України прогнозуються опади у вигляді дощу, можливо зі снігом. Несприятливі погодні умови спостерігатимуться у Полтавській, Черкаській, Сумській, Київській, Чернігівській, Житомирській областях.

Тому перед виходом з дому не забудьте прихопити парасольку і одягнутися тепло, щоб не промокнути і не промерзнути. У цей період необхідно більш ретельно стежити за своїм здоров'ям, щоб не підхопити застуду або грип. Не варто забувати і про коронавірус, тому дотримуйтесь соцдистанцію і носите маски.

Також слід бути більш уважними на дорогах, на пішохідних переходах. Особливо уважним слід бути водіям транспортних засобів: дотримуйтесь ПДР, безпечну дистанцію між транспортом.

У неділю вранці, 12 грудня, снігопад очікується в багатьох західних регіонах України.

Снігопад триватиме до вечора неділю, а також очікуються опади і вночі. Рясний снігопад прогнозується регіонах, які межують з Польщею, також сніг випаде і в Карпатах.

За прогнозами, опади у вигляді снігу очікуються у Львівській, Закарпатській, частково Волинській областях. Також засніжить і в Чернігівській, Київській, частково, Черкаській, Вінницькій та Одеській областях.

Під час зимового сезону, коли за вікном часто бувають несприятливі погодні умови, батьки повинні розповісти своїм дітям про те, як слід поводитися на вулиці під час негоди і яких правил безпеки слід дотримуватися.

Раніше "Hyser" повідомляв, що Україну накриють сильні снігопади.

Наш портал писав, що озвучені прогнози на зиму і майбутні свята.

Також стало відомо, коли в Україні припиняться снігопади.

Нагадаємо, Україну накриють сильні морози, температура опуститься до -35 градусів.