Археологи розповіли про те, що Норвегії, неподалік від Осло, була виявлена сенсаційна Знахідка

Експерти-археологи досі роблять великі знахідка навіть неподалік від великих міст. Так, наприклад, нещодавно в південно-східній частині Норвегії, всього в 86 кілометрах від міста Осло, в районі Г'єлстада, де недавно були знайдені корабель Вікінг і кілька курганів, археологи виявили кілька житлових приміщень залізного віку, в числі яких було виявлено найбільше стародавнє будівля в Скандинавії. Про це повідомляє "Associated Press".

Повідомляється, що за допомогою георадара дослідникам вдалося виявити скупчення "довгих" будинків, які були споруджені ще в період залізного століття. Передбачається, що в цих довгих, вузьких однокімнатних будинках жила велика кількість людей.

Особливу увагу археологів привернула будівля 60 метрів в довжину і 15 метрів в ширину. Археолог Ларс Густавен з Норвезького Інституту досліджень культурної спадщини заявив, що цей будинок — найбільший і перший у своєму роді, знайдений в Скандинавії.

Фахівці поки будують припущення щодо того, яке було призначення цих будівель і чому їх розміри відрізняються від інших будівель, знайдених на цій же території. Все це допоможуть з'ясувати Археологічні розкопки.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що до українця потрапила ікона, інкрустована дорогоцінним камінням.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у покинутому сараї знайшли ідеально збережену "Волгу".

Також "Hyser" писав, що українець продає раритетну іграшкову машинку за 56 тисяч гривень.