Жителям України повідомили дуже приємну новину, яка стосується державних соціальних виплат. Стало відомо, що деякі студенти зможуть отримувати стипендії в розмірі до 6500 гривень.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Апостроф»

Потрібно відзначити, що на території України студентам-переселенцям можуть підняти стипендії до 6500 гривень. Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій заявило, що такі зміни можуть бути вже в найближчому майбутньому.

Глава відомства Ірина Верещук розповіла у своєму інтерв'ю про те, що студентам необхідна допомога, особливо тим, які переїхали з окупованих територій. Через те, що російський агресор продовжує тиснути, все більше людей залишають Крим і Донбас. Молоді люди їдуть, щоб вчитися в українських університетах і в пошуках кращого життя.

Ирина Верещук
Ирина Верещук

Крім цього, Ірина Верещук впевнена в тому, що українські чиновники її підтримають і виділятимуть стипендії студентам-переселенцям у розмірі 6500 гривень.

«Я навіть не сумніваюся, що мене підтримають і прем'єр, і президент, збільшити стипендію. Вона повинна бути підвищена. Всім студентам, які приїхали з окупованих територій до 6500. Я щиро сподіваюся, що це трохи допоможе», - впевнено сказала Ірина Верещук.

Через те, що цього року зменшилася кількість абітурієнтів з окупованих територій країни. Минулого року було на 60 осіб більше, ніж цього. За словами міністра це нікуди не годитися і потрібно щось з цим робити.

Варто відзначити, що багато хто дуже дивуватися такій гучній заяві. Дуже цікаво подивитися, як це буде втілено в реальність.

Нагадаємо, що українським пенсіонерам розповіли про черговий перерахунок пенсій.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли, як отримувати пенсію якщо не вистачає стажу.

Також портал "Hyser" писав, що українцям розповіли про нові пенсії та надбавки.