Синоптики розповіли українцям, в яких областях у четвер очікувати дощу

Добігає кінця перша декада грудня, проте погода в значній частині України встановлюється поки що не сама зимова. Ось і в четвер, 9 грудень, синоптики попереджають українців про те, що опади випадатимуть у вигляді дощів, і тільки в частині областей випаде мокрий сніг. Про це повідомляє портал "УНІАН".

Синоптики попереджають українців про те, що з четверга погода по країні почне стабілізуватися, тобто температурні контрасти по Україні зменшаться. У більшій частині центральних і східних областей пройдуть дощі, а на півночі країни — мокрий сніг.

Так, у столиці, наприклад, у четвер буде похмура погода, нічна температура становитиме 0 градусів і підніметься до 1 градуса тепла вдень. Опади випадуть у вигляді мокрого снігу.

У Луцьку також буде похмуро із суцільною хмарністю, вночі термометри покажуть -2 градуси, а вдень — -1. У Львові буде все те ж саме, правда вночі термометри покажуть -1 градус, вдень показники піднімуться до 1 градуса вище нуля.

У Рівному при суцільній хмарності термометри покажуть -3 градуси і вночі, і вдень, а в Тернополі 9 грудня вночі температура складе -1 градус, а вдень — 0. В Івано-Франківську будуть такі ж температурні показники.

В Ужгороді буде дещо тепліше, ніж в інших містах: 2 градуси тепла вночі та 4 градуси тепла вдень, проте теж буде хмарно. У Чернівцях же небо буде часом прояснюватися, проте температура протягом дня змінюватиметься від 0 до 1 градуса.

У Житомирі температура становитиме -1...+ 1 градус, хмарно, а в Черкасах весь день буде плюсова температура: 1 градус вночі і 5 градусів вдень, правда, пройде невеликий дощ. Така ж погода очікується і в Кропивницькому. У Полтаві буде і того тепліше: від 3 до 7 градусів тепла, також з опадами.

В Одесі, як в південній області України традиційно тепло: від 6 до 8 градусів, в Херсоні буде трохи холодніше: 4 градуси вночі і 7 градусів вдень, з невеликою хмарністю. У Миколаєві також буде невелика хмарність з температурними показниками +3...+6 градусів.

У Запоріжжі ж температурні показники коливатимуться від 4 до 7 градусів, у Сумах — від 3 до 6, при цьому ще й пройде злива. У Харкові буде хмарно, але термометри покажуть від 4 до 7 градусів, пройде невеликий дощ.

У Дніпрі вночі температура составіт3 градуси вище нуля, а вдень — 7. Буде похмуро, пройде легкий дощ. У Сімферополі пройде вже сильний дощ, термометри покажуть + 4... + 7 градусів вище нуля. У Краматорську опадів не буде, температура складе від 5 до 9 градусів, а в Сєвєродонецьку — від 6 до 9 градусів.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, як поміняються меню в дитячих садах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, як збільшаться пенсії після індексації в березні.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, коли в грудні потеплішає до + 15.