У 2022 році деякі відомі компанії-виробники мобільних пристроїв вирішили припинити оновлювати деякі моделі смартфонів, які користувалися популярністю.

Про це повідомляє видання Tehnofan.

У наступному році ряд смартфонів завершать свій життєвий цикл. Компанії адаптуються до нових реалій та змінюють свої пріоритетні напрямки.

Відома китайська компанія Xiaomi несподівано завершить життєвий цикл 12 смартфонів, які так полюбилися користувачам. В останні пару років популярність цих моделей зростала, але компанія вирішила припинити випускати оновлення для них.

Вперше ці смартфони були представлені на ринку ще в 2019 році. Всі вони раніше були оновлені до тестової версії MIUI 12.5.

Керівництво китайської компанії заявило, що припиняють розробку нового програмного забезпечення для деяких моделей смартфонів. Однак компанія не стала озвучувати причини такого раптового рішення. Можливо, компанія пізніше розповість, чому вона вирішила приняти таке рішення.

Компанія зазначила, що наступного року планується випустити останнє фінальне оновлення – MIUI 13. Після цього ПО оновлюватися вже не буде.

У список потрапили наступні моделі смартфонів:

  1. Xiaomi Mi 9
  2. Xiaomi Mi 9 Pro
  3. Xiaomi Mi 9 SE
  4. Xiaomi Mi 9T
  5. Xiaomi Mi 9T Pro
  6. Xiaomi Mi 9 Lite
  7. Xiaomi CC9
  8. Xiaomi CC9 Meitu
  9. Redmi 20
  10. Redmi K20 Pro
  11. Redmi Note 8
  12. Redmi Note 8 Pro

При цьому, припинення випуску оновлення ПО не означає, що ваш мобільний пристрій перестане працювати. Смартфон буде працювати, однак вам можуть бути недоступні будь-які нові функції або нововведення, також ви не зможете встановити додаток, таму що ПО вашого мобільного телефону застаріло.

Користувачі самі повинні будуть вирішити, користуватися цими смартфонами або придбати новий пристрій.

Раніше "Hyser" повідомляв, що в Україні почали масово відключати користувачів від мобільного зв'язку.

Наш портал також писав, що експерти розповіли, як можна зрозуміти, що ваш телефон прослуховують.

Нагадаємо, що в Україні одні з найдешевших цін на інтернет серед країн Європи, але зовсім скоро це може змінитися.