Не секрет, що лідер Білорусі Олександр Лукашенко вже не вперше заявляє про те, що буде підтримувати Кремль, якщо Збройні Сили Російської Федерації зважаться на повномасштабне вторгнення в Україну.

Ситуація на нашому кордоні загострюється з кожним днем все більше. Не так давно було заявлено, що Україна зміцнює свої позиції і навіть направила в проблемні райони сили швидкого реагування.

На даний момент ситуація залишається напруженою. Тим часом, Білорусь вже починає певні маневри, які можна з усією впевненістю назвати провокаціями.

Як повідомляє УНІАН, білоруські прикордонники вже офіційно заявили про те, що українська авіація порушила державний кордон Білорусі.

"Проведення Україною навчань на кордоні з Республікою Білорусь спровокувало інцидент. Сьогодні, 4 грудня, близько 12 години на білорусько-українському кордоні в районі пункту пропуску "Нова Рудня" Мозирський прикордонний загін зафіксував порушення повітряного простору Білорусі з боку України", - йдеться в повідомленні.

Як стверджують у Комітеті, український військовий вертоліт Мі-8 на висоті близько 100 м перетнув державний кордон і залетів на глибину до 1 км на територію Білорусі.

Тим часом, українська сторона вже офіційно заявила, що повідомлення білоруських колег не відповідає дійсності і є вигадкою. Вказується, що ніякий український борт не вторгався в межі державного кордону Білорусі.

Жодних порушень з боку України не було. Жодне повітряне судно Української держави не вторгалося в повітряний простір Білорусі, - наголошується в повідомленні Державної прикордонної служби України.

Раніше ми вже повідомляли про те, що президент США Джо Байден допоможе Україні запобігти вторгненню Росії.

Також наш портал повідомляв, що США видали Україні зброю проти танків і снайперів.

Нагадуємо, що Україна готується до атаки України з чотирьох сторін.