Синоптики поділилися прогнозом погоди в Україні на цю зиму.

На даний момент українці можуть відчувати, як змінюється температура від мінусової до плюсової і навпаки. За словами синоптиків, температурні гойдалки продовжаться і на Новий рік нам не вдасться насолодитися великою кількістю снігу, а в лютому взагалі "нагряне" весна. Про це пише "Апостроф".

Синоптики розповіли, якою буде погода в Україні взимку, фото: Апостроф

Так, метеоролог Віра Балабух заявила, що грудень може бути на 1-2 градуси тепліше, ніж в середньому за період 1993-2016 років, в той же час січень і лютий буде тепліше на 2-3 градуси. З цього слід зробити висновок, що в лютому українці можливо будуть спостерігати цілком весняну погоду.

Крім того, Балабух зазначила, що цього року за погоду в Україні відповідатиме не тільки гребінь Азорського антициклону, а й антициклони, які, ймовірно, будуть утворюватися на Близькому Сході та Балканах.


До слова, незважаючи на те що в перший день зими Україну засипало снігом, вже 2 грудня відчутно потеплішало, правда тільки в окремих регіонах. Так, місцями термометри показували +9 - +12 градусів тепла.

Однак найближчим часом такої теплої температури не передбачається. Сьогодні, 5 грудня, хіба що на півдні країни повітря вдень прогріється до +6...+ 8 градусів. На заході температура повітря становитиме -7...+ 1 градуса, а в східній частині країни температура повітря вдень підніметься до +3...+5 градусів.

У Києві вдень температура повітря становитиме від 0 до 2 градуси тепла. Але очікується сонячна погода.

Раніше "Hyser" писав про те, що українців попередили про неймовірну погоду на вихідних.

Також наш портал повідомляв, що по Україні оголошено помаранчевий рівень небезпеки.

Нагадуємо, що Сочі руйнує найпотужніший шторм.