В Україні деякі новорічні ялинки можуть бути токсичними.

Останні роки серед українців найбільш популярними стали штучні ялинки, які можна користуватися довгі роки. Однак експерти попередили, що віддаючи перевагу таким деревам, краще купувати їх в спеціалізованих магазинах або в тих місцях, де споживачеві готові надати документи на товар. Про це пише "UBR.ua".


Все тому що буває таке, що новорічний декор був виготовлений з неякісного пластику, а це в свою чергу загрожує отруєнням випарами від нього дитини або дорослого. У зв'язку з цим, при покупці штучного дерева відразу слід звертати увагу на те, чи немає у нього специфічного токсичного запаху.

Якщо є сильний, стійкий запах пластмаси, то від покупки краще утриматися. А купуючи ялинку на ринку, не забудьте уточнити у продавця, звідки було завезено дерево, а також перевірити маркування або на самому виробі, або на упаковці. Крім того, ви маєте право вимагати документи, що товар пройшов контроль і безпечний.

Це дуже важливо перевіряти, оскільки часом продавці самі не знають, що продають. А люди, купуючи ялинки з неякісної пластмаси можуть не тільки отруїтися, адже такі дерева ще й легко запалюються, тому, якщо в проводці будуть замикання, така прикраса тут же спалахне і виникне пожежа.

А ось сертифікований і більш якісний пластик, якщо і загориться, то спочатку почне плавитися, текти і видавати запах, тому небезпечну ситуацію можна буде помітити і швидко усунути.

Раніше "Hyser" писав про те, що фахівці розповіли, які речі заборонено дарувати на Новий Рік.

Також наш портал повідомляв, що в Україні озвучили ціни на новорічні ялинки та сосни.

Нагадуємо, що чекає українців після Нового року.