Цього дня, 27 листопада в Україні вшановують пам'ять жертв трьох масових Голодоморів.

Варто відзначити, що ось уже багато років цей день припадає на кожну четверту суботу листопада, починаючи з 1998 року. Відомо, що в нашій країні заплановано на сьогодні, пише "Апостроф".


Так, рівно о 16:00 збираються приспустити державний прапор, а потім пройде загальнонаціональна хвилина мовчання, щоб пом'янути жертви масових голодоморів. Справа в тому, що усього в Україні було три голодомори: 1921-1923, 1932-1933, 1946-1947 рр.

Однак найбільше людей померло під час Голодомору 1932-1933 років. У 2006 році в Україні навіть вийшов закон, який позначив Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу радянською владою. Все тому що в ті роки влада СРСР відправляла величезну кількість запасів зерна за кордон, в той час, як мільйони українців вмирали від голоду через конфіскацію владою власного врожаю громадян.


За це в результаті ніхто з представників влади покарання так і не поніс. Хоча за законами СРСР такі протиправні дії розцінювалися як вбивство. Більше того, влада забороняла навіть говорити про Голодомор 1932-1933 років.

Трагічні події тих років забрали життя 10,5 мільйона українців, згідно з даними Міжнародної асоціації дослідників. Зокрема, більша частина жертв проживали на території колишніх Харківській та Київській областях, що охоплює нинішні Полтавську, Сумську, Харківську, Черкаську, Київську, Житомирську області.

Раніше "Hyser" писав про те, що нещодавно в Україні відзначали річницю початку Євромайдану.

Також наш портал повідомляв, що мирні мітинги в столиці переросли в масштабне протистояння.

Нагадуємо, що у сестри Софії Ротару траур.