Українців попередили про те, що з 10 грудня буде заборонено користуватися пакетами-"маєчками", які були безкоштовними. Про це йдеться в проекті постанови Кабінету Міністрів України. Планується, що воно буде прийнято 24 листопада на засіданні уряду.

Відповідно до нових правил використовувати звичні всім безкоштовні пластикові пакетики-не можна. Це стосується всіх сфер обслуговування: починаючи від продуктових магазинів і закінчуючи кафе, барами і ресторанами.

Наприклад, прозорий пакет без ручок і бічних складок обійдеться в 2 грн. Схожий пакет, але з ручками коштуватиме 2, 5 гривні. І за пакет з ручками і бічними складками доведеться викласти 3 грн за штуку.

Якщо ж без маленького пакета зовсім не обійтися, то за нього доведеться заплатити. Хоча раніше він міг видаватися безкоштовно. Варто відзначити, що ціни на пластикові пакети прописані в додатку до постанови. Пише портал "Типовий Херсон".

До слова, постанова має бути прийнята в рамках закону, який, у свою чергу, 1 червня 2021 року прийняла Верховна Рада. Так, з січня 2022 року на законодавчому рівні заборонено використовувати пластикові пакети. За порушення цього закону будуть передбачені штрафні фінансові санкції від 1,7 тис.грн до 3,4 тис. грн. За повторне порушення штрафи складуть від 3,4 тис.грн до 8,5 тис. грн.

Раніше "Hyser" писав про те, що українців готують до нових тарифів за інтернет.

Також наш портал розповів про те, що українські заробітчани бояться їхати до Польщі.

Нагадуємо, що в Україні змінили адаптивний карантин.