За прогнозами експертів у січні 2022 року варто очікувати збільшення цін на хлібобулочні вироби. Причина цього-подорожчання комунальних платежів і підняття мінімальної зарплати.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів генеральний директор Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Руслан Сластьон, повідомляє портал mignews.ua. За його словами, ціна на хліб збільшиться до 5%. Також агроспеціаліст пояснив:»зростання ціни на пшеницю і, відповідно, на борошно, як складову, вже зіграв свою роль, і надалі не впливатиме на зростання вартості хліб".

Він уточнив, що в роздрібних торгових мережах ціна пшеничного хліба становитиме 20-24 грн за кілограм. Іншими словами, збільшення вартості на 5% означає, що вона зросте на 1-1,5 грн. За інформацією інших джерел, після Нового року ціна може зрости до 40 грн за один буханець.

При цьому деякі експерти говорять про те, що дорожчати хліб почне вже з грудня року, що минає. Як заявив голова Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дудченко, вже до завершення 2021 року ціна на хліб підніметься на 10%. Це пояснюється тим, що для пекарень введені збільшені тарифи на газ, а також змінена вартість енергоносіїв, пише портал money.comments.ua.

Наприклад, директор хлібокомбінату Юрія Новоставського, зізнався, що вони змушені брати кредити, щоб мати можливість платити співробітникам заробітну плату. У свою чергу, представник Національної спілки пекарів попередив, що незважаючи на подорожчання хліба, його якість його погіршиться.

Раніше "Hyser" писав про те, що в українців відбирають автомобілі за борги з опалення.

Також наш портал розповів про те, що українські заробітчани бояться їхати до Польщі.

Нагадуємо, що українцям перерахують тариф на доставку газу.