У наступному, 2022 році, українцям підвищать вимоги для отримання пенсій у 60 років. У зв'язку з цим частина пенсіонерів залишаться без виплат.

У Законі про "Обов'язковому загальнодержавному пенсійному страхуванні" йдеться, що вимоги по стажу збільшаться на 12 місяців.

Починаючи з січня, ті українці, які не виконають умови, повинні будуть працювати до досягнення необхідного стажу.

Повідомляється, що в 60 років на пенсію вийдуть ті, у кого є 29 і більше років стажу; в 63 роки виходитимуть на пенсію ті, у кого від 19 до 29 років стажу; в 65 років виходитимуть на пенсію ті, у кого від 15 до 19 років стажу.

Пенсіонер
Пенсіонер

Міжнародний валютний фонд ще кілька років тому наполягав на тому, що українцям підвищити пенсійний вік. Так, це було б логічно, пише "Сьогодні", адже ті податки, які платять працюючі українці, не покривають витрати на забезпечення виплат.

Пенсійний вік в Україні є одним з найнижчих в Європі. Ще вісім років тому в ООН рекомендували країнам поступово підвищувати пенсійний вік до 65 років і на те є свої причини.

По-перше, у всіх країнах зростає тривалість життя.

По-друге, ті українці, яким виповнилося 60 років, все ще працездатні і можуть продовжувати працювати.

По-третє, в силу падіння народжуваності у всіх країнах, що розвиваються, людей, чий вік менше 60 років, стає все менше.

По-четверте, підвищення пенсійного віку дозволяє скорочувати число пенсіонерів.

До слова, вже з 1 грудня в Україні планують підвищити прожитковий мінімум. У зв'язку з цим підвищаться максимальна і мінімальна пенсії. Також зросте надбавка на стаж понад норму. Всі ці підвищення були передбачені бюджетом ПФУ.

Повідомляється, що мінімальна пенсія зросте з 1854 гривень до 1934. Максимальна з 18540 до 19340 гривень. А надбавка за понад норму стажу складе 19,34 гривні замість 18,54.

Раніше Hyser писав про те, що українцям розповіли про майбутнє підвищення пенсії.

Також Hyser повідомляв, що влада розщедрилася на додаткові виплати з 1 грудня.

Нагадавши, хто не зможе отримати допомогу на поховання пенсіонера.