На сьогоднішній день проблем з нестачею такого популярного напою, як кава не існує. Ароматний напій, який так люблять багато українців, можна купити в будь-якому магазині або на ринку.

Згідно з недавніми прогнозами, ціна на каву найближчим часом зросте, пише "Depo.ua".

Найбільше кави випивають голландці. Тільки за рік на одну людину припадає 8,3 кілограма кави. На другому місці знаходиться Фінляндія, де кожен житель випиває в рік приблизно по 7,8 кілограмів кави. У країнах Північної Європи п'ють приблизно таку ж кількість кави.

У порівнянні з перерахованими вище країнами, Україна не так багато споживає кави, адже на кожну людину в нашій країні припадає близько 1,5 кілограмів кави на рік.

Згідно зі статистичними даними, експорт кави в країну виріс за останні п'ять років на 63% і в 2020 році його кількість дорівнювала 48,4 тисячам тонн загальною вартістю 166 млн доларів.

Кава. Фото: скріншот YouTube-відео
Кава. Фото: скріншот YouTube-відео

Як відомо, ринок кави переживає подорожчання, яке може торкнутися і України. Експерти прогнозували протягом поточного року подорожчання кавового зерна на 20-30%, проте стало відомо, що воно подорожчає швидше за все на 55%. Однак це може бути не межа.

Наразі кава в магазинах подорожчала на третину. У кав'ярнях поки тримають ціни і не піднімають їх, однак якщо мережевики піднімуть ціну на напій, то кав'ярні зроблять те ж саме. І тоді за стаканчик кави доведеться віддати не 19-25, а 30-35 гривень.

Раніше Hyser писав про те, що названий продукт, який за 15 хвилин знижує рівень глюкози в крові.

Також Hyser повідомляв, що названі продукти, що висмоктують сили з людини.

Нагадаємо, що ці продукти-магніт для целюліту.