Глава парламенту Руслан Стефанчук підписав розпорядження, згідно з яким до Верховної Ради забороняється пускати невакцинованих, без негативного ПЛР-тесту або документа про одужання від коронавірусу.

У Телеграм-каналі "БДСН" з'явився мем на цю тему.

"Стефанчук закрив Раду для невакцинованих

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав розпорядження, що забороняє відвідування парламенту для невакцинованих народних депутатів.

Прохід будуть дозволяти тільки при наявності covid-сертифіката або негативного ПЛР-тесту.

За що боролися, на те і напоролися", - пише автор публікації.

В офіційному Телеграм-каналі оприлюднили текст розпорядження № 412"Про деякі заходи щодо попередження поширення гострої респіраторної хвороби".

Уточнюється, що заборона поширюється на діючих народних обранців, колишніх народних депутатів (уточнюється, що заборона не поширюється на адміністративну будівлю ВР на вулиці Грушевського 5), співробітників Апарату Верховної Ради, працівників держпідприємств та установ, що забезпечують діяльність парламенту, на помічників-консультантів народних депутатів, членів Кабінету міністрів, представників центральних органів виконавчої влади та інших осіб, які беруть участь у роботі парламенту, представників ЗМІ, а також повнолітніх учасників відкритих відвідувань парламенту.

Медики твердять, що найкращим захистом проти коронавірусної інфекції є вакцинація, інакше пандемію не перемогти. Нещодавно міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі одного з телеканалів заявив, що в Україні будуть і далі фіксуватися високі цифри смертності від COVID-19.

Він пояснив, що статистика летальності містить не тільки смерті від ковід, то інфаркти, інсульти у інфікованих ковідом.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні з'явилися мобільні бригади для вакцинації населення.

Також Hyser повідомляв, що українців почнуть вакцинувати в церквах і храмах.

Нагадаємо, що МОЗ запускає нові ковід-сертифікати.