Українців попередили про те, що вартість закупівлі для м'ясопереробної галузі досягла "дна"

Останнім часом українці часто мириться з регулярним подорожчанням практично всіх продуктів харчування, і, схоже, м'ясо і продукти його переробки це теж не мине. Повідомляється, що в першій декаді листопада поточного року закупівельна вартість свиней забійних кондицій знизилася, проте вже до середини місяця знову зросте. Про це йдеться в прогнозі, озвученому Асоціацією свинарів України, опублікованому на "AgroPortal".

Повідомляється, що на початку поточного місяця вартість кілограма свинини живою масою впала до позначки 43,8 гривень за кілограм, проте вже в другій половині листопада експерти очікують відчутне подорожчання свинини.

Також наголошується, що осінній "ЦІНОПАД" опустив котирування на свиней забійних кондицій на 1-2 гривні за кілограм у порівнянні з минулим тижнем,у зв'язку з чим більшу частину товарних партій на цьому тижні продали за ціною в 41-43, 5 гривень за кілограм. Одночасно з тим, виробники свинини заявили, що на них чинився тиск з боку м'ясопереробників щодо на ціни закупівель під час минулих торгів, а також тим, що на цьому тижні неодноразово були потрібні додаткові партії.

Деякі представники м'ясопереробної галузі заявляють, що ціни закупівлі свинини досягли свого "дна", але початок заготівлі м'ясної сировини для виробництва ковбас і м'ясних делікатесів до зимових свят дозволить реабілітувати ціни. Експерти підсумовують, що ціна реалізації до наступного тижня підвищиться до 44-45 гривень.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українців попередили про подорожчання соняшникової олії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні зросте ціна на популярний овоч

Також "Hyser" писав, що стало відомо, кому заборонено їсти імбир.