Українців порадували новими тарифами на газ.

Деяким громадянам знизили вартість тарифів на блакитне паливо в два рази. Уточнюється, що так пощастило тим українцям, які залишилися без постачальника газу і користуються послугами постачальника останньої надії (ПОН). Відповідну заяву зробив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише "From.ua".

Названа Категорія українців, кому пощастить, фото: YouTube

Він пояснив, що уряд прийняв рішення зафіксувати ціну на газ для клієнтів ПОН на рівні 7,96 гривні за кубометр. Зокрема, така вартість буде встановлена для майже 600 тисяч домогосподарств.

Також Шмигаль зазначив, що згаданий тариф діятиме протягом жовтня і листопада поточного року. Це той період, за який українці повинні встигнути вибрати постійного постачальника і тоді ціна на блакитне паливо залишатиметься для них тією ж протягом наступних місяців.


До слова, на цей час в ролі Постачальника останньої надії виступає НАК"Нафтогаз України". Тому Уряд разом з "Нафтогазом" приймав рішення поставити таку занижену ціну на газ для клієнтів ПОН. Таким чином вони пішли їм на зустріч і дали можливість спокійно і без черг прийти і вибрати постійного постачальника.

До того ж прем'єр нагадав, що вже функціонують річні контракти, завдяки яким ціна на газ для українців залишатиметься незмінною протягом усього опалювального сезону. Це дуже вигідна пропозиція для українців, запевнив чиновник.

Раніше "Hyser" писав про те, що українців попередили про нові правила обліку газу.

Також наш портал повідомляв, що Кабмін озвучив розмір субсидій у цьому опалювальному сезоні.

Нагадуємо, що стало відомо, скільки заплатять за світло, воду і тепло в листопаді.