Українцям розповіли, якою кашею в раціоні не варто зловживати щоб не нашкодити організму

Як відомо, крупи вкрай важливі в людському раціоні, проте однозначно корисними їх назвати не можна, оскільки і у вживанні каш існують певні нюанси, такі як ймовірність виникнення алергії. Інформаційний портал "Сьогодні"розповів про те, що слід враховувати у своїй дієті.

Повідомляється, що, наприклад, у вівсяній каші, що вважається багатьма однозначно корисною, міститься велика кількість фітіновой кислоти, одним з властивостей якої є блокування засвоєння кальцію. Таким чином, людям з остеопорозом і іншими хворобами подібного плану не рекомендується їсти вівсянку і замінити її кашею.

Крім того, в вівсянці можуть міститися і потенційні алергени, такі як білок глеадин, пшеничний білок. Подібна алергія є у приблизно 3-4% населення. Алергія на кашу легко обчислюється спеціальним аллерготестом. Його рекомендується робити дітям, перш ніж давати їм якісь каші. Відзначається також, що найменш алергенної крупою є рис.

Експерти також звертають увагу на те, що каші, всупереч поширеній думці, можна їсти не тільки на сніданок, але і на вечерю. Є їх варто за правилом тарілки: половину тарілки повинні займати салат або овочі, чверть — м'ясо, риба або птиця, а ще чверть — гарнір.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли рецепт смачно гарбузової каші.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, як попкорн впливає на здоров'я людини.

Також "Hyser" писав, що українців попередили про те, що в листопаді частина продуктів відчутно подорожчає.