Держекоінспекція розпочала відбір проб паливно-мастильної продукції для перевірки її якості у лабораторії в рамках ринкового нагляду.

«Перші проби пального було взято під час перевірки ТОВ «НИВА-1» в Одесі та ТОВ «ЮГ КОНТАКТ» у Херсоні. За результатами висновків акредитованої лабораторії ТОВ «Інспекторат Україна» автомобільні бензини та дизельні палива цих підприємств відповідали вимогам Технічного регламенту», - розповів Андрій Мальований.

Він зазначив, що початок лабораторних досліджень паливно-мастильної продукції – дуже важливий крок до ефективнішого ринкового нагляду, результатом якого буде гарантія високої якості пального для покупців. Раніше фахівці ДЕІ могли проводити лише документальні перевірки підприємств, контролюючи наявність паспортів якості пального, документів на присадки, та їх відповідність техрегламенту.

Загалом за словами голови ДЕІ порівняно з минулим роком Держекоінспекції вдалося значно посилити роботу у сфері ринкового нагляду.

«За 1 півріччя 2021 року ДЕІ провела понад 600 заходів державного ринкового нагляду, за результатами яких прийнято майже 1 тисячу рішень про вжиття обмежувальних (коригувальних) заходів щодо усунення формальної невідповідності або обмеження надання продукції на ринку. До порушників застосовано адміністративно-господарські санкції на загальну суму 9,6 мільйона гривень, що у понад 5 разів перевищує показники аналогічного періоду минулого року», - зауважив Андрій Мальований.

Держекоінспекція також продовжує на виконання доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля здійснювати всебічні перевірки АЗС – як у сфері ринкового нагляду, так і на дотримання ними вимог природоохоронного законодавства.