14 липня об 11:00 у Офісі ДЕІ в Кривому Розі відбудеться нарада, ініційована Державною інспекцією України, де обговорюватиметься проблема скидання зворотних вод зі ставка-накопичувача балки Свистунова в річку Інгулець.

Однією з основних проблем цього гідротехнічного об'єкта є недостатнє очищення шахтних вод, що потрапляють до Інгульця. Така високомінералізована вода містить високі концентрації брому, йоду, натрію, калію і магнію, загрожує здоров’ю людей, які використовують її у господарстві.

На нараді спільно з фахівцями найбільших промислових підприємств Кривого Рогу обговорюватимуться можливі шляхи розв'язання проблеми.

До заходу долучаться представники Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, Міністерства економіки України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Фонду державного майна, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України, Державного агентства водних ресурсів, Дніпропетровської обласної ради, Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської обласних та Криворізької районної державних адміністрацій, виконавчого комітету Криворізької міської ради, Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, а також представники підприємств, які генерують шахтні води – ПАТ «АрселорМіталл Кривий Ріг», ПАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат», АТ «Кривбасзалізрудком» та ПрАТ «Суха Балка», а також громадськість.

Нарада проводитиметься у Офісі Державної екологічної інспекції України у м. Кривий Ріг, за адресою: вул. Героїв АТО, 92, м. Кривий Ріг.

Захід також буде транслюватись у режимі онлайн у Zoom.