Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на news.church.ua, про це сказав Митрополит Онуфрій у своїй проповіді.

Предстоятель зазначив, що святі догоджали Богу єдиним шляхом – вірою, молитвою, постом, смиренням і любов’ю. Він закликав християн показувати свою віру добрими справами і процитував апостола Петра: «Докладіть всю пильність, і покажіть у вашій вірі чесноту, а в чесноті пізнання, а в пізнанні стримання, а в стриманні терпеливість, а в терпеливості благочестя, а в благочесті братерство, а в братерстві любов» (2 Петро. 1: 5-7).

Як пояснив Блаженніший, чеснота розсудливості – це коли людина свідомо робить тільки добро, чеснота стриманості – коли людина – хоче вона чи ні – утримує себе від зла і простягається до добра, чеснота терпеливості – коли людина не нарікає, не хулить Бога і людей, а терпляче «ухиляється від зла і творить благо» (1Петр. 3: 11), а чеснота братерства – це любов до ближнього, до брата.

«Якщо людина живе благочестиво, то вона обов’язково починає любити свого брата. А як можна пізнати, що людина любить брата? Через любов до Бога, тобто якщо вона любить Бога, значить любить і брата», - сказав Митрополит Онуфрій.

Архіпастир зазначив, що віра обов'язково веде людину до любові, а любов показує, наскільки правильна наша віра.

«Якщо є любов до Бога і ближнього, то правильно віруємо, якщо немає цієї любові, то ми ще неправильно віруємо, ще не виконали правил віри», - сказав Блаженніший.

На завершення архіпастир закликав, щоб кожен, у міру чинности, йшов тим шляхом, яким йшли святі, - від віри до любові.

«А все це полягає в одному словосполученні: виконуй Божественний Закон, або вручи себе Богу. Коли ми вручаємо себе Богу, то плани Богу не пишемо, а говоримо: «Господи, зроби так, як Ти вважаєш корисним для мене». І якщо ми все приймаємо з вдячністю Богу, то це і є той шлях спасіння, яким пройшли всі святі. Якщо ми будемо йти цим шляхом, то також будемо мати благословення Боже в земному житті», - підсумував Митрополит Онуфрій.