Понад 900 перевірок провела та більше тисячі адміністративних протоколів склала Держекоінспекція в період з 11 по 17 червня.

Про це повідомила Державна екологічна інспекція України. Тероргани ДЕІ здійснили заходи контролю на 365 об’єктах та розрахували майже 30 мільйонів гривень збитків за екологічні порушення.

Серед найрезонансніших порушень - незаконне видобування невстановленими особами крейди на території Рівненської області. Об'єм добутої копалини склав близько 250 м3. Також поблизу місця порушення зафіксоване несанкціоноване зрізання дерев. Загальна сума збитків склала 7,6 мільйона гривень. Матеріали спрямовано до ГУ НП в Рівненській області для подальшого внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Значної шкоди довкіллю завдано внаслідок розливу каналізаційних стічних вод на прибережно-захисній смузі озера Чеха у м. Суми. Збитки від цього порушення склали 1,6 мільйона гривень. Матеріали, складені за виявленим фактом, направлено до окружної прокуратури м. Суми. Ще майже півмільйона гривень збитків нанесено довкіллю через самовільне користування підземними водами Окнянською селищною радою в Одеській області.