В українському уряді пропонують переглянути деякі розрахунки

У Кабінеті Міністрів думають над тим, щоб поміняти порядок обчислення середньої заробітної плат, після чого це значення збільшиться. А збільшення середньої заробітна платня по Україні призведе до підвищення і багатьох інших виплат, які з нею пов'язані, наприклад, пенсії. Розроблений Міністерством економічного розвитку проект опублікували на порталі Федерації профспілок для обговорення.

У разі прийняття проекту, будуть внесені зміни до Порядку №100, в якому розписаний алгоритм розрахунку середньої зарплати. Зараз в уряді пропонують включати в ці розрахунки премії та інші стимулюючі виплати. Варто також відзначити, що подібні виплати будуть враховуватися в розмірах, в яких вони були нараховані, тобто не включаючи суми відрахувань на податки, аліменти і т. д.

Крім встановлення нового Порядку обчислення середньої зарплати на майбутнє, в документі пропонують точно так само перерахувати середні зарплати співробітникам, які з 12 грудня минулого року отримували нарахування середньої зарплати без урахування премій та інших виплат.

Варто відзначити, що враховуватися в новій формулі розрахунку середньої заробітної плати будуть далеко не всі виплати, які співробітники отримують протягом року. Враховуватися, наприклад, не будуть виплати, пов'язані зі святами і грошову винагороду за сумлінну працю і точне виконання робочих обов'язків.

Підвищення значення середньої заробітної плати, як уже говорилося, підвищать і кілька інших видів виплат, зокрема, відпускні, вихідна допомога, відрядження, лікарняні і так далі.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що з 1 вересня українським пенсіонерам перестануть приносити додому пенсії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відомий український політик Юлія Тимошенко на засіданні парламенту заявила, коли зміняться тарифи на комуналку.

Також "Hyser" писав, що в уряді розповіли, як знімати виплати пенсіонерам, у яких немає доступу до банкоматів.