Українським пенсіонерам пообіцяли підвищення їх виплат у кілька разів.

Зокрема, йдеться про заплановані перерахунки пенсій. Примітно, що індексація пенсій, яка почалася з 1 березня, вже завершена. Після цього виплати деяких пенсіонерів зросли в середньому на 300 грн. Але це ще не все, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пишуть "Українські Новини".


Виплати зросли у 8 млн українських пенсіонерів, на що було спрямовано 43 млрд грн. Тепер же підвищення виплат варто чекати працюючим пенсіонерам, у яких індексація почалася з квітня.

В даному випадку мова йде про 400-600 тис. осіб, збільшення пенсії у яких буде проходити по-різному в залежності від страхового стажу і від заробітної плати (доходу). Все це буде прораховуватися в індивідуальному порядку.

Стало відомо, як зміниться пенсія цього року, фото: Українська правда

Після цього з 1 липня планують збільшити надбавки за наднормативний стаж, підвищити виплати учасникам та інвалідам війни, учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, пенсії за особливі заслуги. Також має зрости розмір мінімальної пенсії.

З жовтня пенсіонерам у віці 75-80 років почнуть приходити щомісячні доплати до пенсії в сумі до 400 грн. На грудень же заплановано чергове підвищення мінімальної пенсії та збільшення надбавок до виплат окремим категоріям громадян.

Разом з тим Шмигаль додав, що вважає за потрібне в цьому році впровадити накопичувальну систему пенсій, яка полягатиме в наступному:


Раніше "Hyser" писав про те, що українцям по-різному нараховують пенсійний стаж, на що є свої причини.

Також наш портал повідомляв, що виплати через Укрпошту зменшилися, а тому тепер під питанням, чи будуть приносити пенсії додому.

Нагадуємо, що Марина Лазебна назвала категорії українців, яким не варто розраховувати на пенсію.