На Благовіщення, 7 квітня, в Україні очікуються неоднозначні погодні умови

Про місцями незначне зниження температури повітря, мокрий сніг та дощ, й про взаємодію різних атмосферних фронтів, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, розповіла популярний синоптик та блогер Наталія Діденко.

У середу, територія нашої країни опиниться під впливом метеорологічних процесів - вологого південного циклону і повітряної арктичної маси. Остання і викличе падіння температури повітря, опади у вигляді мокрого снігу в північних, центральних і західних регіонах України. Позначки на термометрах опустяться до + 1...+ 5 градусів за Цельсієм.

Погода в Україні. Фото: скріншот YouTube-відео.
Погода в Україні. Фото: скріншот YouTube-відео.

Однак, схід нашої країни опиниться під впливом теплої частини циклону, зокрема, в Донецькій і Луганській областях денна температура буде сягати від + 14 до + 18 градусів за Цельсієм. Цілком природно, що теплі повітряні маси принесуть виключно дощові погодні умови - опади очікуються в центральних, південних і східних регіонах, при цьому температура підніметься до + 9...+ 13 градусів за Цельсієм. Набагато тепліше стане в Запорізькій області: від + 14 до + 18 градусів за Цельсієм. Також, взаємодія південних і північних потоків посилить вітер до штормових поривів.

У столиці України, цієї середи, киян очікують значні зміни: вдень похолодає до + 3...+ 5 градусів за Цельсієм, з опадами у вигляді дощу, що переходить в мокрий сніг. Вітер подує з південного заходу, місцями переходячи в різкий і холодний, з північно-західних та західних напрямків.

Втім, до вихідних, 10 і 11 квітня, погода стабілізується, і стане набагато тепліше і сонячніше.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у вівторок, 6 квітня, Львів завалило снігом, але ненадовго.

Також раніше наш портал повідомляв про те, на які народні прикмети варто звернути увагу 7 квітня, на Благовіщення.

А до цього ми розповідали про те, які погодні умови народний синоптик Леонід Горбань пообіцяв на квітень цього року.