З 1 вересня 2021 року отримання грошей у готівковій формі буде безкоштовним лише для частини пенсіонерів.

Кабмін ухвалив постанову "Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України", пише "Україна комунальна".

В постанові йде річ про те, що ПФУ до 1 вересня 2021 року повинен провести конкурс для вибору організацій, які здійснюватимуть виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів. До визначення переможців доставку пенсій продовжить "Укрпошта".

Пенсіонери, які ще не обрали собі уповноважений банк, мають це зробити у строк до 1 вересня поточного року.

Для доставки пенсій уповноважений банк на договірних засадах зможе залучати операторів поштового зв’язку. Оплата послуг з доставки додому буде проводитися одержувачами самостійно.

Пенсійний фонд України буде оплачувати доставку пенсійних виплат тільки для осіб з інвалідністю I групи, осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду; осіб, які досягли 80-річного віку, одержувачів державної соціальної допомоги, які не мають права на пенсію та допомоги на догляд.

Станом на 1 січня 2021 року в Україні налічуєся 11 мільйонів 131 тисяча пенсіонерів. Питання доставки пенсій "Укрпоштою" зараз активно обговорюється в уряді. Напередодні гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський заявив, що Мінсоцполітики має намір примусово перевести більшу частину пенсіонерів на банківські картки.

Раніше Hyser писав про те, що українці отримають надбавку до пенсії у розмірі 500 гривень.

Також Hyser повідомляв, що українцям по-різному нараховують пенсійний стаж.

Нагадаємо, що Марина Лазебна назвала категорії українців, яким не варто розраховувати на пенсію.