Українцям виплатять одноразову допомогу в розмірі 8 тисяч гривень

В рамках адаптивного карантину регіони з найгіршою епідеміологічною ситуацією потрапляють в так звані "червоні" зони, де обмежується рух громадського транспорту і забороняється робота ряду закладів. Щоб надати підтримку на період локдауна ФОПам та найманим працівникам виплатять 8 тисяч гривень. Хто може отримати допомогу і що для цього потрібно зробити, говориться на сайті Федерації профспілок України.

У Міністерстві соціальної політики підготували проєкт постанови Кабміну Про порядок виплати 8 тисяч гривень ФОПам і найманим працівникам. Всього на допомогу виділено 2,9 мільярда гривень. Кошти від держави можуть отримати тільки ті особи, які проживають в регіоні з посиленими карантинними обмеженнями ("червоні" зони).

Зазначається, що заявку на отримання допомоги необхідно подати протягом 30 днів з дня введення в регіоні додаткових карантинних заходів. Уточнюється, що виплати передбачені тільки для тих ФОПів і найманих працівників, основний вид економічної діяльності яких входить до переліку основних видів економічної діяльності, щодо яких здійснюються додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи. Даний перелік буде затверджений Кабінетом Міністрів.

Заявки на" карантинні "8 тисяч можна залишити через портал"Дія". При цьому обов'язково слід вказати ПІБ, дату народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію і номер паспорта, а також номер банківського рахунку заявника для виплати допомоги.

Раніше портал Hyser повідомляв, що в лютому 2021 середня зарплата в Україні збільшилася на 1,7% в порівнянні з попереднім місяцем. Найвищий рівень зарплат зафіксовано в столиці, а найнижчий в Кіровоградській області.

Також портал Hyser інформував, що експерти дали прогноз за рівнем заробітних плат, курсом долара і цінами на найближчі місяці.

Крім того портал Hyser інформував, що українців попередили про чергове підвищення пенсійного віку з 1 квітня 2021 року. Стало відомо, коли можна буде вийти на заслужений відпочинок.