Польща планує спростити працевлаштування громадян інших держав

Пандемія коронавірусу, яка почалася на початку минулого року завдала значної шкоди економіці всіх держав. Польща вирішила повернутися на шлях динамічного економічного розвитку і для цього спрощує працевлаштування заробітчан. Про це інформує видання RMF24.
Влада Польщі працює над документом імміграційної політики, який буде містити пакет інструментів, що полегшують працевлаштування громадян з інших країн. У Міністерстві розвитку праці і технологій заявили, що Польща планує повернутися на шлях динамічного економічного розвитку, а для цього необхідно більше робочої сили.
Підкреслюється, що на даний момент документ, який полегшить працевлаштування заробітчан, знаходиться на останній стадії підготовки. Іноземних працівників залучатимуть до тих галузей, де не вистачає польської праці. Крім того в планах уряду запуск нового механізму, який буде стимулювати громадян досягли пенсійного віку, продовжувати трудиться.
На сьогоднішній день у зв'язку з третьою хвилею пандемії коронавірусної інфекції в Польщі діють нові обмеження і відповідно нові правила в'їзду в країну. У Міністерстві охорони здоров'я країни не виключають, що обмеження будуть продовжені після 9 квітня. Зазначається, що все залежатиме від епідеміологічної ситуації.
До слова, у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації український уряд також змінив умови перетину кордону країни. Іноземцям для перетину українського кордону необхідно надати результат ПЛР-тесту, який повинен бути зроблений не більше ніж за 72 години. Також обов'язковий поліс страхування.