Після 16 квітня локдаун у Києві може бути продовжений тому, що спрогнозувати якою буде ситуація із захворюваністю неможливо.

Про це сказав заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, пише "Громадське радіо". Він сподівається, що після 16 квітня карантин у Києві послаблять, але не виключає, що обмеження можуть продовжити.

"Локдаун після 16 квітня можуть продовжити, адже ми не можемо спрогнозувати якою буде ситуація із захворюваністю, але сподіваємося, що ці три тижні карантину по 16 квітня (враховуючи обмеження, введенні тиждень тому у столиці — примітка ред.) вже почнуть давати результати, і ми матимемо позитивну динаміку у середині квітня, розірвемо ланцюжок захворюваності й зможемо розглядати варіант послаблення обмежень", — розповів він.

Мондриївський каже, що влада розуміє, як негативно обмеження впливають на економіку та бізнес, але карантин наразі необхідний, адже ситуація у лікарнях складна.

"Подібні рішення — щодо посилення карантину — зараз приймаються на рівні багатьох країн, аби знизити кількість захворювань та навантаженість на медичну систему", — зазначив заступник голови КМДА.

Нагадаємо, що раніше мер столиці Віталій Кличко заявив, що з 5 квітня в Києві перестануть працювати школи та дитсадки, а в громадському транспорті потрібно буде використовувати спеціальні перепустки.

Керівники установ повинні відправити співробітників на віддалену роботу або надати відпустки.

Заклади громадського харчування працюватимуть тільки на винос або доставку. Також з 1 квітня припиняється робота продуктових ярмарків.

Обмеження діятимуть як мінімум до 16 квітня.

Раніше Hyser писав про те, що в уряді заговорили про компенсацію громадянам, яким буде завдано шкоди вакцинацією від коронавірусу.

Також Hyser повідомляв, що секретар РНБО Олексій Данилов попередив про можливий локдаун.

Нагадаємо, що в Україні може бути кілька локдаунів.