Синоптики попередили про негоду, яка накриє Україну з 2 квітня

Другий місяць весни в Україні розпочався з потепління, однак радіти погоді довго не доведеться. Вже з 2-го квітня градуси помітно знизяться, в більшості регіонів пройдуть дощі, а місцями навіть мокрий сніг. Негода спостерігатиметься також і на вихідних. Про це інформує Укргідрометцентр.

Синоптики прогнозують, що в п'ятницю, 2 квітня по всій території України очікуються опади у вигляді дощу. Пощастить тільки жителям південно-східних регіонів. У нічний час доби стовпчики термометрів покажуть від 1 до 7 градусів вище нуля, а вдень повітря прогріється від 8 до 15 градусів тепла.

Погода в Україні 2 квітня. Фото: скріншот meteo.gov.ua
Погода в Україні 2 квітня. Фото: скріншот meteo.gov.ua

На вихідних погода не дозволить насолодитися весняними прогулянками, тому коротати час більшості українців, швидше за все, доведеться вдома. Так, в суботу, 3 квітня синоптики прогнозують нічні дощі в північно-західній частині країни, а також мокрий сніг. Температура повітря знизитися на 3-5 градусів.

Погода в Україні 3 квітня. Фото: скріншот meteo.gov.ua
Погода в Україні 3 квітня. Фото: скріншот meteo.gov.ua

У неділю, 4 квітня дістати парасольки доведеться і жителям Харківської, Миколаївської, Донецької, Луганської, Черкаської, Кіровоградської, Одеської областей. Також дощ прогнозують на Прикарпатті та Буковині. Нічна температура складе від 2 до 5 градусів вище нуля. У південних областях буде дещо тепліше: від 7 до 9 градусів тепла. У західних областях вдень стовпчики термометрів покажуть від 7 до 9 тепла.

Погода в Україні 4 квітня. Фото: скріншот meteo.gov.ua
Погода в Україні 4 квітня. Фото: скріншот meteo.gov.ua

Найбільше з погодою пощастить центральним і північно-східним областям - вдень повітря прогріється до 17 градусів вище нуля.

Раніше портал Hyser писав, що Україну різко накриє спека.
Крім того портал Hyser інформував, що за прогнозами синоптиків потепління у квітні буде не довгим. У першій половині місяця буде тепло і сонячно, але друга декада буде холодною, аж до заморозків.