У Києві припинять роботу продуктові ярмарки

Перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба заявив, що в Києві через погіршення епідеміологічної ситуації вводиться ще одна заборона. Так, з 1 по 12 квітня в столиці не проводитимуться продуктові ярмарки. Про це йдеться в повідомленні пресслужби КМДА.

Олексій Кулеба заявив, що в столиці спостерігається складна ситуація з рівнем захворюваності коронавірусною інфекцією. Епідситуація продовжує погіршуватися, а Київ і далі залишається в "червоній" карантинній зоні. У КМДА прийняли рішення скасувати продуктові ярмарки, щоб запобігти великому скупченню людей і прискорення поширення вірусу.

За словами Олексія Кулеби відповідне рішення вже підписано і почне діяти з 1 квітня. Зазначається, що заборона встановлена до 12 квітня.

Варто відзначити, що обмеження "червоної" зони, були введені рішенням міської комісії з питань ТЕБ і НС 18 березня. У столиці забороняється робота шкіл, кафе, ТРЦ, ресторанів, кінотеатрів і обмежено рух громадського транспорту.

У той же час, як зазначив секретар РНБО Олексій Данилов, В Україні не виключається введення загальнонаціонального локдауну. За його словами повне закриття країни поки не розглядається, проте все залежить від того як самі українці будуть дотримуватися карантинних обмежень, які встановлені в регіонах на даний момент. Якщо ж рівень захворюваності не піде на спад, а завантаженість лікарень продовжить рости, то уряд може піти на введення жорсткого локдауну на всій території країни.

Раніше портал Hyser повідомляв, що глава МОЗ Максим Степанов озвучив реальний прогноз щодо пандемії коронавірусу в Україні.

Також портал Hyser інформував, що лікар спрогнозував кілька локдаунів в Україні через різкі стрибки захворюваності коронавірусом.

Крім того портал Hyser повідомляв, що глава МОЗ Максим Степанов назвав нову умову в'їзду в Україну. Дані заходи пов'язані з погіршенням епідеміологічної ситуації в Україні.