Стали відомі перші міста, в яких відключать опалення, а також дати його відключення

Перший місяць весни добігає кінця і в Україні поступово стає все теплий, у зв'язку з чим необхідність в опаленні жител відпадає. Інформаційний портал "24 канал" назвав перші три міста, в яких відключать опалення, а також розповів, коли саме відбудеться відключення.

Повідомляється, що першим містом, яке цього року відключать від опалення-Дніпро. Відомо, що згідно з встановленим проектом, Дніпровське комунальне підприємство" Теплоенерго " і всі інші організації закінчать опалювальний сезон відразу з настанням квітня — першого числа.

У Кропивницькому вирішили діяти не так радикально, як у Дніпрі, і хочуть дочекатися, поки погода стане по-справжньому теплою, тому для відключення не обрана якась певна дата. Житла жителів міста, відповідно до прийнятого в міській раді рішення, відключать від опалення після того, як в місті протягом 3 днів поспіль середньодобова температура буде перевищувати 8 градусів тепла. Межа очікування, однак, є-навіть якщо температура не підвищиться, відключать опалення не пізніше 15 квітня.

У Харкові теж вже планують відключати тепло в будинках, проте також не поспішають з цим рішенням. Передбачається, що опалення закінчиться 15 квітня, однак якщо погода буде холодною, то дату можуть зрушити вперед. Правда, граничної дати для роботи опалення в Харкові, на відміну від Кропивницького, не озвучили.

Мер Сум Олександр Лисенко доручив підлеглим розглянути питання щодо дострокового закінчення опалювального сезону. Незважаючи на це, точна дата відключення батарей в місті поки що невідомо. Зазначимо, що цього тижня синоптики пророкують денну температуру вище 15 градусів тепла, тому мер Сум і вимагає від місцевих служб розібратися з ситуацією.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що 31 березня в Україні закінчиться дія обмеження ціни на кубометр газу, яке уряд встановив у лютому поточного року. Стало відомо, які постачальники вже підняли ціни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українці з нетерпінням очікують, коли постачальники газу опублікують річні тарифи, щоб зрозуміти, на який розмір субсидій вони зможуть розраховувати.

Також "Hyser" писав, що український уряд продовжує підвищувати пенсійні виплати, у зв'язку з чим з одним з підвищень працюючі пенсіонери зіткнуться вже 1 квітня поточного року.