Олексій Данилов не виключив можливості введення жорсткого локдауну по всій Україні

У разі погіршення епідеміологічної ситуації в Україні можуть запровадити загальнонаціональний локдаун. Таку заяву зробив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов в інтерв'ю BBC News Україна.

За словами Олексія Данилова в березні 2020 року питання введення локдауна обговорювався на засіданні РНБО. Він зазначив, що найближчим часом планується провести спецзасідання з COVID-19. Секретар РНБО зазначив, що обговорюватися буде не тільки коронавірус, а й економіка країни та інше.

Політик заявив, що багато що залежить від того як самі українці будуть дотримуватися карантинних обмежень, які існують на даний момент. РНБО наполягає, щоб рішення про посилення карантинних обмежень або повного локдауну приймала місцева влада. Олексій Данилов зазначив, що повне закриття України - це винятковий випадок. Однак якщо рівень захворюваності і завантаженості лікарень в регіонах не піде на спад, то не виключається введення жорсткого загальнонаціонального локдауну.

Варто відзначити, що епідеміологічна ситуація в країні продовжує погіршуватися. На сьогоднішній день в "червоній" зоні карантину знаходиться 11 регіонів, а саме: Львівська, Одеська, Черкаська, Житомирська, Івано-Франківська, Чернівецька, Сумська, Закарпатська, Миколаївська, Київська області та місто Київ. Ще 13 областей знаходяться в "помаранчевій" зоні і має підвищений ризик перейти в "червону" зону карантину. І всього одна область втрималася в "жовтій" зоні - Херсонська.