Українським пенсіонерам автоматично перерахували пенсії

Заступник голови ГУ Пенсійного Фонду Олена Бойко заявила, що в Україні автоматично перерахували пенсії громадянам, які виконали вимоги за стажем: 30 років для жінок і 35 років для чоловіків. Про це йдеться в повідомленні пресслужби ПФУ.

Олена Бойко зазначила, що українським пенсіонерам, які отримують виплати відповідно до Закону "про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", а також мають 35 і 30 років стажу (для чоловіків і жінок відповідно), був виконаний автоматичний перерахунок пенсій.

Підкреслюється, що середній розмір пенсійних виплат для цієї категорії пенсіонерів не може бути менше ніж 2200 гривень.

До слова в 2021 році українців чекає ще кілька підвищень пенсій. Найближче заплановано на квітень: автоматично перерахують пенсії працюючим пенсіонерам. Зазначається, що буде врахована їхня робота ще за два останні роки. Ще одна індексація пенсій розпочнеться з 1 липня у зв'язку із зростанням прожиткового мінімуму. Українці, які отримують мінімальну пенсію отримають надбавку в 85 гривень, а максимальна пенсія збільшиться на 850 гривень. Також ще одне підвищення прожиткового мінімуму заплановано і на грудень цього року.

Також внаслідок зростання мінімальної заробітної плати в грудні отримають надбавку українці, які досягли 65 років і мають стаж 30 і 35 років (для жінок і чоловіків відповідно). Їх пенсії піднімуться на 200 гривень і складуть 2600 гривень. Крім того в жовтні планують підвищити пенсійні виплати українцям, які досягли 75-річного віку.

Крім того портал Hyser інформував, що українців попередили про чергове підвищення пенсійного віку. Стало відомо, коли можна буде вийти на заслужений відпочинок.