В уряді уточнили деталі своєї постанови

Про те, що в здоров'язбережувальному відомстві внесли поправки до постанови №230 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 №1236", що визначають повний список місць, в яких обов'язкове носіння індивідуальних медичних засобів захисту (масок або респіраторів) в регіонах, що потрапили в "червоні" карантинні зони, інформує пресслужба МОЗ.

Зокрема, у змінах зазначається, що "масочний режим"не обов'язковий до виконання в скверах і парках, як це раніше повідомляли в національних засобах масової інформації. Однак, як і раніше є обов'язковим носіння медичних засобів захисту на зупинках транспорту загального користування, в підземних переходах, в установах освіти та медицини, а так само в аналогічних загальнодоступних місцях або територіях, в тому випадку, якщо немає ніякої можливості дотримуватися покладену дистанцію в 1,5 метра.

"Адаптивний" карантин. Фото: скріншот YouTube-відео.
"Адаптивний" карантин. Фото: скріншот YouTube-відео.

Варто нагадати, що цією ж постановою від понеділка, 22 березня 2021 року, уряд прийняв рішення про зміну правил перетину державного кордону: тепер іноземні громадяни та особи не мають будь-якого громадянства, при в'їзді в нашу країну зобов'язані мати при собі документи про негативні результати ПЛР-тестування, зробленого не більше ніж за три доби до перетину кордону України. Крім цього, іноземці зобов'язані надавати свої біометричні дані, або відбитки пальців.

Для громадян нашої країни, які бажають перетнути державний кордон, основною умовою, що звільняє від режимів "обсервації" і "самоізоляції", залишається аналогічна наявність підтвердження негативного ПЛР-тесту, однак, не більше ніж за дві доби до в'їзду на територію України.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, які області нашої країни, поки ще залишаються в "жовтій" карантинній зоні.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що Максим Степанов повідомив, в якому випадку в країні оголосять глобальний "локдаун".

А до цього "Hyser" розповідав про те, що дітей, які не пройшли необхідну вакцинацію, не допускатимуть до очної форми навчання.