У нашій країні, з 1 квітня, буде збільшена середня вартість пологів

Про те, що тепер замість 8 000 гривень за пологи стануть платити 10 000 гривень, повідомляє інформаційне видання "ТСН".

На цей час уряд, з податків громадян, направляє за кожні пологи по 8 000 гривень, але в медичних установах стверджують, що цієї немаленької суми не вистачає, через те, що при фізіологічних пологах собівартість вже досягає 8 500 гривень, а в разі необхідності кесаревого розтину, сума починається з 20 000 гривень.

Втім, у Національній службі здоров'я України (НСЗУ) стверджують зворотне: 8 000 гривень - це середня ціна і за кесарів розтин, і за звичайні пологи, і цих коштів більш ніж достатньо, і на надання всіх послуг малюкові та мамі, і на медикаменти. Однак, з 1 квітня цього року, НСЗУ все ж збільшує тариф до 10 000 гривень. Але, за твердженнями медиків, і цієї суми вже недостатньо, і вони продовжують вимагати від батьків додатково заплатити за надані послуги.

Безкоштовні послуги при пологах. Фото: скріншот YouTube-відео.
Безкоштовні послуги при пологах. Фото: скріншот YouTube-відео.

У Національній службі здоров'я вже зараз закликають молодих батьків відмовитися від надання винагороди за пологи в "конвертах". Те що, вважається народною традицією подяки лікарю, насправді є банальним хабарем, а за надання медичної допомоги при пологах вже заплатили всі платники податків України.

Таким чином, якщо медичний персонал вимагає будь-які додаткові кошти, необхідно відразу ж звернутися в НСЗУ. У цьому випадку Національна служба змусить даний пологовий будинок повернути гроші в повному обсязі, або ж взагалі розірве державний контракт на фінансування з цим медичним закладом.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що якщо громадянин України має заборгованість за комунальні послуги, його можуть змусити працювати двірником. Або забрати половину виплат.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що Марина Лазебна пояснила, кому і коли можна звертатися за державною соціальною допомогою. Але тільки якщо відсутня заборгованість за"комуналку".

А до цього "Hyser" розповідав про те, що розмір пенсійних виплат в Україні все ще залежить від статі громадянина, попри однаковий вік виходу на заслужений відпочинок.