Українцям розповіли, чого чекати від погоди найближчим часом

Незважаючи на те, що пройшла вже велика частина першого місяця весна, погода в країні поки що не сама весняна. Експерти-синоптики розповіли українцям про те, як буде змінюватися погода найближчим часом і коли варто очікувати настання тепла. Про це повідомляє портал "Обозреватель".

Синоптик Українського гідрометцентру Наталія Голеня заявляє, що в більшій частині українських областей продовжить випадати незначний сніг. Ночами погода буде нижче нулі, а вдень — підніметься трохи вище нуля.

У період з 23 по 25 березня варто очікувати помірні опади у вигляді мокрого снігу і дощу. Особливо це стосується південних і східних областей України, а також деяких центральних областей, таких як Кіровоградська та Дніпропетровська. Через перепади температури може утворитися ожеледь, сніговий покрив буде нестабільним.

Інший відомий синоптик, Наталка Діденко, розповіла, що в наступні кілька днів в Україні будуть переважати вологі повітряні маси і буде присутній сильний поривчастий вітер, який буде досягати значень штормового метра зі швидкістю 15-20 метрів в секунду.

Підвищення температури синоптики пророкують ближче до кінця тижня, з 26 числа. У східних областях буде присутня мінлива хмарність, ночами температура продовжить опускатися нижче 0 градусів, проте вдень стане значно тепліше, від 5 до 9 градусів тепла.

Вже в суботу, 27 березня, дощі будуть випадати тільки в деяких західних областях, таких як Львівська, Рівненська та Волинська. Одночасно з тим, там теж буде істотне потепління в денний час.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в Україні різко збільшилася кількість хворих коронавірусом і, відповідно, "червоних" зон адаптивного карантину. У зв'язку з цим місця в деяких лікарнях стало не вистачати, і людей доводиться класти в коридорах і кабінетах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що багато українців побоюються робити щеплення від коронавірусу, так як це може завдати шкоди їхньому здоров'ю. Міністр охорони здоров'я Степанов заявив, що в такому випадку покладається компенсація.

Також "Hyser" писав, що у мережі з'явилася інформація про те, що незабаром з'явиться принципово нова вакцина проти коронавірусу, для введення якої не буде вимагатися шприц і голка.