На цьому тижні в нашій країні не передбачається серйозних поліпшень погодних умов

Про те, що з 22 по 28 березня в Україні очікуються опади у вигляді мокрого снігу і дощу, і тільки до суботи та неділі, можливо, повітря нарешті прогріється, попереджає "Український гідрометцентр".

Втім, погані метеоумови будуть, з дощами та снігом, можливі тільки в деяких регіонах України, в інших же областях погода очікується досить сонячною.

Зокрема, 22 березня, в понеділок, невеликий дощ і мокрий сніг випадуть в північній і західній частині нашої країни, включаючи столицю. На цих територіях, в темний час доби, позначки на термометрах опустяться до - 5 градусів за Цельсієм. У денний час повітряні маси прогріються до + 6 градусів за Цельсієм. Аналогічні погодні умови, метеорологи прогнозують і в інших регіонах, за винятком опадів.

23 березня, вівторок, практично на всій території України також очікується випадання дощу і мокрого снігу. Варто уточнити, що негода обійде стороною Рівненську, Закарпатську, Волинську, Тернопільську та Хмельницьку області. Нічна температура в цих регіонах: від 0 до - 5 градусів за Цельсієм, а у світлий час доби - від + 3 до + 5 градусів за Цельсієм.

У середу, опади продовжать домінувати над південними, східними та центральними регіонами, але без змін в температурному режимі. До четверга і п'ятниці, 25 і 26 березня, сніг з дощем все ще залишаться над південними і східними областями, але вже в п'ятницю очікується прихід невеликого потепління: в деяких областях денна температура буде досягати від + 8 до + 10 градусів за Цельсієм, вночі ж як і раніше можливі морози з промерзанням ґрунтового покриву.

Погода в Україні. Фото: скріншот meteo.gov.ua
Погода в Україні. Фото: скріншот meteo.gov.ua

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що на територію нашої країни ненадовго повернеться "Лютнева" погода.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що поки ще рано ховати зимові теплі речі, через те, що в Україні не очікується справжньої весни.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що українські метеорологи пообіцяли серйозне потепління тільки з настанням квітня.