Через черговий локдаун в Україні може знову відбутися хвиля звільнень і найбільше вона припаде на малий бізнес тому, що він найменше захищений.

Також звільнення торкнуться робітників роздрібної торгівлі та сферу обслуговування, пише "Обозреватель".

Експерт ринку праці Сергій Марченко каже, що людей, які втратять роботу, буде менше, ніж у першу хвилю. Адже оптимізація штатів вже відбулася, і всіх, без кого компанії могли обійтися, звільнили вже раніше.

"У багатьох компаніях зараз працюють критично необхідні фахівці. Тому звільнення будуть, швидше за все, пов'язані з припиненням діяльності компаній. Очевидно, що третю хвилю карантину переживуть не всі бізнеси, не у всіх є запас міцності. Найбільше постраждають люди, які працюють в малому бізнесі, в роздрібній торгівлі, сфері обслуговування. Це ті ж сфери, яких торкнулися і попередні локдауни", - сказав Марченко.

безробіття в Україні, cont.ws

Проблеми з роботою можуть виникнути у тих, хто задіяний в освітніх проектах або шоу-бізнесі. За словами Марченка, ситуація на ринку праці залежить від стану економіки.

Від локдауна, очевидно, постраждає економіка," просяде " ВВП, компанії будуть виробляти менше продукції, а також буде зменшуватися попит. Відповідно, роботодавці в будь-якому випадку будуть скорочувати витрати, і є ризик звільнення частини співробітників.

Нагадаємо, що в Україні стрімко скорочується кількість офіційно працюючих. У січні 2020-го працювали 7,47 млн громадян, а вже в грудні – 7,3 млн.найбільше втратила промисловість – 67 тис. співробітників.

Раніше Hyser писав про те, що українцям розповіли, що робити жителям " червоної зони".

Також Hyser повідомляв, що у МОЗ розповіли, чи планують вводити локдаун в Україні.

Нагадаємо, що з 00:00 23 березня 2021 року в Києві та Одеській області діятимуть обмеження для червоної зони карантину.