Експерти розповіли, що буде з курсом валют в Україні 22 березня.

Експерти попередили, що в Україні може початися нестача валюти. А все тому що останнім часом особливих надходжень від нерезидентів не було відзначено.

Офіційний курс долара на понеділок, 22 березня, встановлений Нацбанком на рівні 27,71 грн/$, що на 3 копійки вище рівня попереднього торгового дня.

Євро, навпаки, подешевшав на 2 копійки – його курс на понеділок складе 32,95 грн/€.

У п'ятницю, 19 березня, торги на міжбанку пройшли при відносно скромних обсягах і слабкої волатильності. Відкривалася сесія в рамках 27,68-27,7 грн/$. Але при цьому особливих надходжень Валюти у великих розмірах не було відзначено. А це все може призвес ти до того, що може початися нестача валюти.

Такий стан справ підтвердив і економіст департаменту казначейства Кредитвест банку Юрій Каребін, пише UBR.ua.

За його словами, при цьому дисбаланс між попитом і пропозицією був дуже незначним. До обіду котирування досягли денного максимуму 27,73-27,75 грн/$.

При цьому особливих коливань курсу валют чекати не доводиться. Тому приводів для паніки особливих немає. Хоча зараз досить напружена економічна ситуація в економіці країни через повторне введення суворого локдауну на тлі поширення коронавірусу.

Але все одно панікувати не потрібно. Хоча багато людей зараз все ж намагаються ужаться за своїми витратами і намагаються зберегти валюту. Раніше експерти не раз говорили про те, що ситуація на ринку валют в перші пів року 2021 року буде відносно стабільною. Різких стрибків курсу не буде, але все ж є хоч і не велика, але все одно така ймовірність.

Раніше Hyser писав про те, що українцям спишуть борги, кого в першу чергу торкнеться послаблення і у кого все ж заберуть квартири.

Також писали, що радник голови офісу Зеленського розповів, чи вибачатиметься за свій прикол.

Нагадаємо, що долари доведеться купувати за новими правилами, що змінилося.