Друга половина березня в Україні не буде весняною - синоптики попереджають, що невеликі періоди потепління чергуватимуться з похолоданням.

Істотне тепло настане тільки на початку квітня, однак і другий місяць весни, за прогнозами синоптиків, обіцяє бути нестабільним, пише "УНІАН".

Сіноптик Українського гідрометцентру Роман Мурмило каже, що з 18-го числа настане "звичайний Березень" з досить прохолодною погодою.

"Потім нічого серйозного. З 17 по 20 березня опадів не передбачається, але і тепла особливого не буде – звичайна Березнева погода. Вночі близько 0 градусів, вдень - до + 10... +12 градусів", - уточнив синоптик.

Завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова каже, що весна цього року нагадує "стару весну, яка вкладається в старі кліматичні терміни".

Якщо весна буде розвиватися в тому ж темпі, то справжня весна, коли середньодобова температура перейде позначку +5 градусів, почнеться з 5 квітня.

"Але березень трохи затяжний і млявий, особливих опадів не видно. До 22 березня слід очікувати ще одну хвилю холоду. Вона буде не така, як попередня, трохи м'якша, але, тим не менш, збережуться такі умови – то тепло, то холодно", – пояснила синоптик.

Разом з тим Мартазінова каже, що "з 1-го квітня ми побачимо сонечко, побачимо радісні погодні умови. Такою буде перша декада. Якщо і будуть дощі, то незначні".

"А потім настане нестійкість в погодних умовах - періоди похолодання і періоди потепління: 5 днів холодних, 5 днів теплих, 5 днів сонячних, 5 днів похмурих. І так до кінця місяця. До 10 Квітня може бути похолодання, аж до заморозків у повітрі", – попередила синоптик.

Раніше Hyser писав про те, що 19 березня, віруючі вшановують пам'ять 42 мучеників аморейських. У народі ж цей день прозвали Костянтинові кола або Константинов день.

Також Hyser повідомляв, що синоптик Леонід Горбань зробив прогноз на весну.

Нагадаємо, що за прогнозом синоптика погода в квітні буде екстремальною і теплом не порадує.